Hrănirea porumbeilor din centrul Timișoarei ar putea fi interzisă. Care este motivul și ce sancțiuni prevede proiectul unui consilier local

Hrănirea porumbeilor din centrul Timișoarei ar putea fi interzisă. Care este motivul și ce sancțiuni prevede proiectul unui consilier local
Hrănirea porumbeilor din centrul Timișoarei ar putea fi interzisă (FOTO: Captură video - Opinia Timișoarei)
Publicat: 13/04/2021, 15:49
Actualizat: 13/04/2021, 16:09

Unul dintre consilierii locali USR-Plus din Timișoara a întocmit un proiect de hotărâre prin care cere interzicerea hrănirii porumbeilor din centrul orașului, pentru a fi protejate clădirile din zonă.

Conform proiectului inițiat de consilierul USR-PLUS Timiș Rodica Militaru, ar urmă să fie interzisă hrănirea porumbeilor și a tuturor păsărilor și animalelor pe domeniul public, în Timișoara, la fel cum se întâmplă și în alte țări din Europa. Urmează că aleșii locali să își dea votul pentru a aproba sau a respinge propunerea, iar amenzile ar urmă să fie destul de mari.

Motivarea care a stat la bază interzicerii hrănirii porumbeilor este, pe de o parte de a proteja patrimoniul. Nu este o măsură inedită. Londra a interzis o din 2003 și sunt plăcuțe cu amendă 500 de lire, dacă te prinde că hrănești porumbeii. În Viena, din 2014 s-a introdus. Toate orașele Italiei de pe lista UNESCO au introdus interzicerea hrănirii porumbeilor, din 2008, pentru că, din păcate, degradează clădirile, podurile, statuile și timișorenii investesc bani în refacerea acestor clădiri monumente istorice. Pe de altă parte, trebuie să asigurăm un echilibru și cu populația care este obișnuită să hrănească porumbeii. Am fotografii cu mine de acum zeci de ani, hrănind porumbeii. Ideea ar fi că să se controleze dezvoltarea populației de porumbei. Așteptăm și colaborarea asociațiilor de protecție a animalelor, pentru că eu întotdeauna vreau să apelez la specialiști”, spune Rodica Militaru, pentru OpiniaTimișoarei.ro.

Totuși, reprezentanții asociațiilor de protectie a animalelor spun că pentru a ține sub control porumbeii din oraș soluția nu este înfometarea acestora.

Se poate rezolva, există metode eficiente, civilizate, cum ar fi porumbarul contraceptiv, care nici nu este foarte scump și să rezolvăm să nu mai fie așa mulți porumbei să deranjeze. E important să ne adresăm cauzei, și nu efectului, pentru că înfometarea animalelor nu va rezolvă problema”, explică Alina Văcaru, reprezentant al Asociației Pet Hope.

OMS cere suspendarea la nivel global a vânzării de mamifere sălbatice vii pe piețele alimentare

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut, marți, suspendarea la nivel global a vânzării de mamifere sălbatice vii pe piețele alimentare, din cauza riscului mare de transmitere la om a unor noi boli infecțioase, așa cum s-a întâmplat cu noul coronavirus.

„Animalele, în special animalele sălbatice, sunt sursa a peste 70% dintre toate bolile infecţioase emergente la om, iar multe dintre aceste boli sunt cauzate de viruşi noi”, a precizat OMS, într-un comunicat comun cu Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor şi Programul ONU pentru Mediu, transmite Agerpres.

China a inaugurat primul semafor pentru cămile

Oficialii din nordul Chinei au inaugurat primul semafor pentru cămile. Plimbările pe cămile reprezintă atracția principală din zonă, iar turiștii vor fi feriţi de coliziuni.

Semaforul a intrat în funcțiune duminică, fiind amplasat în apropierea orașului Dunhuang, într-o zonă foarte populată de turiști, a informat site-ul chinezesc Ecnsn.cn.

FOTO: Opinia Timișoarei / VIDEO: George Ștefăniță

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Putin confiscă pe bandă rulantă activele occidentale din Rusia. Lista marilor companii din Vest afectate...
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Vremea 21 mai - 17 iunie 2024. Urmează temperaturi de 30 de grade Celsius, dar şi...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cum îți dai seama că mașina ta este urmărită prin GPS?
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Ungurii ne dau clasă. Succes imens chiar în inima României. Ce au făcut în Transilvania
Vijelii și grindină. Totul se schimbă în câteva ore
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Care a fost, de fapt, cauza infecției la genunchi a lui Florin Piersic
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Test de cultură generală. De ce erau canarii folosiți în minele de cărbune?
×